Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το Λυγουριό τιμά την Αντιγόνη Γλυκοφρύδη

Το Λυγουριό τιμά την Αντιγόνη Γλυκοφρύδη
Οι «ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» γεννήθηκαν ως ιδέα πριν από δέκα χρόνια. Μια νύχτα καλοκαιριού στο Λυγουριό. Στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου. Κάτω από τον έναστρο ουρανό και με το διακριτικό τραγούδι των τζιτζικιών, για συνοδό της νυχτιάς. 
Τότε, που ο τότε αλλά και νυν πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» Ίων Ξυπολιάς εξέφρασε την σκέψη του, στη φίλη και δημοσιογράφο Δέσποινα Σωτηροπούλου. Μια σκέψη που έβρισκε πάτημα, αφού έθετε ένα εύλογο ερώτημα: «Γιατί τιμούμε ανθρώπους για το έργο και την προσφορά τους, αφού έχουν πια φύγει από την ζωή; Γιατί τους αφιερώνουμε στιγμές όταν δεν είναι εδώ και όχι τώρα, σήμερα, που είμαστε μαζί, ώστε να νοιώσουν ότι τους αγαπάμε και τους ανταποδίδουμε όσα έχουν κάνει για την τέχνη, για τον τόπο μας, με μία βραδιά αφιερωμένη σ’ αυτούς τους Υπέροχους Ανθρώπους;» 
Ίσως η μοναδική απάντηση σε αυτό το ερώτημα να είναι…«γιατί όσο τους έχουμε κοντά μας, κουρνιάζουμε στην αγάπη και την προσφορά τους. Κι όταν κάποτε φύγουν…ψάχνουμε τρόπο για να τους ξανασυναντήσουμε… Για λίγο. Τόσο, όσο.» Ίσως…όμως η ιδέα, εκεί όπου η αύρα κάνει κύκλους θετικής ενέργειας, εκεί όπου η «αύρα δρα»…. στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, έγινε πραγματικότητα. Πρώτος υπέροχος άνθρωπος, ο Σταύρος Παράβας. 

Δεύτερος υπέροχος άνθρωπος, ο Νικήτας Τσακίρογλου. Και τώρα, τρίτος υπέροχος άνθρωπος, η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη. Όλοι τους, κάτοικοι Λυγουριού. Μόνιμοι ή μη. 
Έτσι, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» τιμά την ηθοποιό Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, μέσα από ένα παζλ στιγμών. Στο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, στην προσωπική της ζωή. 

Για την πορεία της μιλούν ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος και οι ηθοποιοί Μίνα Χειμώνα, Χάρης Ασημακόπουλος, Χρήστος Συριώτης. Τη βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Δέσποινα Σωτηροπούλου. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Ερασμία Μάνου, με την «Μπάντα των Θαυμάτων». Σκηνοθετεί ο Ίων Ξυπολιάς. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. 

Με εκτίμηση, Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: