Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

δημος επιδαυρου με εδρα το λυγουριο ...


Η κυβέρνηση προωθεί με γρήγορους ρυθμούς τη νέα διοικητικοί μεταρρυθμίσει όπου βάσει του σχεδίου του ΙΤΑ (ινστιτούτο τοπικής αυτοδιοικήσεις που λειτουργεί για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ ( κεντρική ένωση δήμων κ κοινοτήτων ) , προτείνει για το νομό Αργολίδας πέντε δήμους .
Από την πρώτη φορά που ανακοινώθηκε η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης , γεννήθηκαν πολλές αντιδράσεις ,κόντρες , αλά και ζυμώσεις σε όλο το νομό .
Σε δύο Δήμους της Αργολίδας από την πρώτη στιγμή είδαν μόνο τη θετική πλευρά μίας πιθανής συνένωσης όπου προκειμένου να επιβληθεί από την κυβερνήσει θεώρησαν ότι προτιμότερο θα ήταν να το αποφασίσουν μόνοι τους και να συμφωνήσουν με διάλογο και επιχειρήματα ικανά να πείσουν όλη την τοπική κοινωνία . Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι δήμαρχοι Ασκληπιείου Χρήστος Τσακαλιάρης και Επιδαυρου Νίκος Γεωργός , μετά από συζητήσεις που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό , συναντήθηκαν στο Λυγουριό την περασμένη Παρασκευή έχοντας στο πλευρό τους όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους των δύο Δημοτικών Παρατάξεων της πλειοψηφίας .
Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί Ιστορική Απόφαση αυτή που πάρθηκε ομόφωνα και αφορά το όνομα και την έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου .
Με όνομα Επίδαυρος και έδρα το Λυγουριό , είναι η βασική πρόταση που θα πάει άμεσα για ψήφιση στα δύο Δημοτικά Συμβούλια αλά όπως λέει και η λαϊκή παροιμία : << αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός τύφλα να ΄χει ο πεθερός !!! >> Όσον αφορά τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης , ο Αλέξανδρος Τσιλογιάννης λογικά θα συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση αφού ο Ίδιος ως Δήμαρχος είχε προτείνει λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2006 να γίνει πρόταση στον όμορο Δήμο Επιδαύρου για συνένωση ενώ ο Αλέξανδρος Λημνιάτης θα δει ίσως να μην πραγματοποιείτε το όραμα του για ένα μεγάλο παραλιακό Δήμο από τη Σολυγία έως το Γαλατά αφού όπως όλα δείχνουν ο Δήμος Σολυγίας συγχωνεύεται στον ευρύτερο Δήμο Κορινθίων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: