Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008











SERENATA EN LUNA Y SOL
Με μια σερενάτα στη σελήνη και τον ήλιο άνοιξε την ανακαινισμένη του αγκαλιά την περασμένη εβδομάδα στο Πόρτο Χέλι το κτίριο Μίληση .
Στην μουσική βραδιά που διοργάνωσε το Πνευματικό κέντρο του Δήμου Κρανιδίου και στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄ Πολιτιστικός Αύγουστος 2008 , ο Άλκης Κόλλιας , η Μάρτα Μορελεόν , ο Μάνος Αβαράκης και ο Αλεχέντρο Ντίαζ μας μετέφεραν τη συγκίνηση και το πάθος του Λατινοαμερικάνικου τραγουδιού , σε μία βραδιά όπου η σιωπή και το τραγούδι , το φως και το σκοτάδι , η θλίψη και η χαρά ανέδειξαν την κρυμμένη αρμονία του διαφορετικού . Μετά από μία μικρή αναφορά στο Βραζιλιάνικο τραγούδι επιχειρήθηκε μια αλχημική προσέγγιση όπου Έλληνες δημιουργοί τραγουδήθηκαν στα Ισπανικά . Ο Χρήστος Λεοντής και ο Ισπανός Vicente Pradal συνυπήρξαν πλέκοντας μουσικά το μαγικό χαλί του Λόρκα , το Romancero Gitano . Τελετουργικοί κραδασμοί διαπερνούσαν το κορμί της Μαρίνα Καστίγιο προσφέροντας συγκινησιακά ρίγη στους θεατές .
Η βραδιά έκλεισε με δύο πασίγνωστες μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη όπου η Ελληνίδα λευκή Φαίδρα χόρεψε με το Βραζιλιάνο μαύρο Ορφέα .
Στο ανκόρ το κοινό απαίτησε από τους καλλιτέχνες το τραγούδι commandante Che Gue Vara απογειώνοντας τον ενθουσιασμό του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: